Maloprodaja 2.0
maloprodaja 2.0
PREUZIMANJE
GALERIJA SLIKA
CJENIK PROGRAMA
REFERENCE
POVIJEST RAZVOJA
ČESTA PITANJA

Unos zapisnika o promijeni cijena

Zapisnik o promijeni cijena je dokument kojim smanjujemo i/ili povećavamo prodajnu cijenu robe na skladištu, a samim tim postupkom smanjujemo ili povećavamo vrijednost skladišta na Knjizi popisa robe.

Opis prozora i kontrola
Opis prozora i kontrola za izradu zapisnika o promijeni cijena
Panel za unos artikala
Panel za unos artikala

Izrada zapisnika

Ukoliko želite u polje "Opis" upišite razlog promijene cijena (npr. "Na zahtjev dobavljača" ako je komisija). Također možete i zapisnik o promijeni cijena vezati i za konkretnog dobavljača tako da ga odaberete u padajućoj listi 3. Ovi podatci NISU obavezni, ali Vam mogu olakšati kasniju pretragu popisa zapisnika o promijeni cijena

Program podržava izradu zapisnika kao promotivnih (akcijskih) prodaja. Ako uključite kvačicu Promotivna akcija i definirate datume početka i kraja promotivne akcije tada će zapisnik vrijediti samo do datuma završetka.
Nakon isteka tog datuma i vremena program će automatski napraviti novi zapisnik kojim će prodajne cijene artikala u zapisniku vratiti na prijašnje stanje. Naravno, sve to će se popratiti i smanjenjem ili povećanjem vrijednosti skladišta na Knjizi popisa robe.

Unos artikala na zapisnik

U polje "Šifra" upišite šifru robe i pritisnite tipku "ENTER". Program će tada popuniti podatke vezane uz taj artikal, a Vi morate još upisati količinu robe za povrat.
ukoliko ne znate šifru možete kliknite na gumbić lijevo od polja "Šifra" i pojaviti će se "Šifrarnik" na kojem možete pretražiti skladište i odabrati artikal za zapisnik.

Nakon toga promijenite stavke koje želite (najčešće je to prodajna cijena ili marža) i kliknite na gumb Dodaj i artikal će se pojaviti na popisu artkala. Taj postupak ponovite za sve artikle kojima želite promijeniti cijenu.

Unos zapisnika u bazu podataka

Program će nakon unosa promijeniti cijene artikala koji se nalaze na zapisniku i sukladno tim promijenama smanjiti ili povećati vrijednost skladišta.
Napomena : ukoliko artikal sa zapisnika postoji na skladištu vlasite robe i robe u komisiji, prodajna cijena će biti promijnjena na oba skladišta.

Upute za rad
Blagajna (PC-Kasa)
Skladište
Usluge
Partneri
Kartice
Poklon bonovi
Kalkulacije ili ulazni računi
Izvještaji
Statistika
Izlazni računi
Zapisnici o promijeni cijena
Povratnice robe dobavljaču
Inventure ili popisi robe
Dnevni polog
Opcije programa
Operateri
Korak po korak upute za ...
Instalacija programa
Unos računa (Kasa)
Unos kalkulacije
Unos zapisnika o promijeni cijena
Unos povratnice robe dobavljaču
Unos inventure ili popisa robe
Unos artikla na skladište
Unos usluge
Unos kartice kao način plaćanja
Unos poklon bona
Prodaja poklon bona
Backup baze podataka
Restore baze podataka